سازههای فولادی
امروزه استفاده از اتصالات پیچ و مهره ای در ساخت سازه های فلزی ساختمان ها و برج های بلند مرتبه مورد استقبال طراحان بین المللی سازه قرار گرفته است .
دلیل استفاده از این اتصالات ، به نقاط ضعف سازه های فولادی با استفاده از اتصالات جوشی بر می گردد.
اصولا بعد از پروسه جوشکاری ، تنش گیری جهت حذف تنش های پس ماند الزامی است. تجربه نشان می دهد اجرای دقیق این مهم، امکان پذیر نبوده و یا انجام نمی گیرد.
با توجه به شرایط نسبتا سخت عملیات جوشکاری، بخصوص در ارتفاع بالا، بروز اشکالات فنی در کیفیت اتصالات جوشی امکان پذیر و این امر مقاومت کافی در برابر زلزله را به دلیل نرسیدن به حد استانداردهای لازم تأمین نمی نماید.
پایین تر بودن هزینه های تولید و نصب و سرعت اجرا در مقایسه با روش سنتی استفاده از اتصالات جوشی نیز از دیگر مزایای کاربرد این نوع اتصالات به شمار می آید.
نتیجه اینکه
در شرایط برابر، کیفیت سازه ها با اتصالات پیچ و مهره ای، از سازه های فولادی با اتصالات جوشی، به مراتب بهتر و سازه ها از ایمنی بالاتری برخوردارند.
سازه های فلزی (اسکلت فلزی)
فرم دهی سرد و فرم دهی گرم در خطوط تولیدی سهند پولاد
شرکت سهند پولاد با سرمایه گذاری های کلان اقتصادی، نیروی انسانی متخصص و بکارگیری آخرین تکنولوژی های روز دنیا و نیز با تکه بر دانش فنی منحصر به فرد خود که حاصل سی سال مطالعه و تجربه عملی در زمینه تولید اتصالات پیچ و مهره ای است قادر به تولید محدوده وسیعی از نیازهای کشورمان با دو روش تعریف شده در استانداردهای بین المللی است.
ماشین آلات اتوماتیک و تجهیزات کامل فرم دهی سرد که غالبا در تولید قطعات بصورت انبوه مورد استفاده قرار می گیرند در خطوط تولید این شرکت بوده و در جهت تامین انبوه قطعات برای پروژه های تعریف شده در این کاتالوگ بکار گرفته شده اند .
توضیح اینکه وجود خطوط فرم دهی گرم این مجموعه صنعتی،که با دانش فنی انحصاری خود و بدون ماشینکاری انجام می پذیرد، شرکت سهند پولاد را در زمینه تولید محدوده کامل اتصالات پیچ و مهرهای سازه های فولادی و سایر پیچ و مهره های تخصصی بدون محدودیت در طول و قطر، قادر و منحصر به فرد ساخته است.
محصولات تولید شده با این دو روش استاندارد و بکارگیری دانش فنی خاص این شرکت در مورد فرم دهی گرم که بر اساس تلرانس های تعریف شده صورت می پذیرد، هیچگونه تفاوتی از نظر ابعادی و مقاومت های مکانیکی با روش فرم دهی سرد نداشته و مهم اینکه، قابلیت های انعطاف پذیری بیشتری را علاوه بر طول و قطر که در فرم دهی سرد محدودیت دارند را داراست و تامین بچ های کوچک مشتریان را نیز، بدون نیاز به سفارش گذاری اضافی امکان پذیر می سازد.
توضیح مهم
با توجه به اظهار نظرهای غیر علمی و غیر کارشناسانه در یک سری از مقالات وکتب غیر مرجع منتشر گردیده، در ارتباط با اختلاف در مقاومت های مکانیکی این دو روش تولید ،توضیحات زیر جهت روشن و شفاف شدن مطلب آورده شده است.
اگر چه مقاومت مکانیکی قطعات تولیدی به روش فرم دهی سرد، نسبت به فرم دهی گرم، با توجه به ساختار میکروسکپی آنها قبل از پروسه عملیات حرارتی بالاتر است.
لیکن
در مورد گرید های (8.8-10.9-12.9)، که قطعات نیاز به عملیات حرارتی دارند، عیوب احتمالی طی پروسه (Normalizing & Quench-Temper) برطرف می گردد. از لحاظ متالوژیکی ، آنچه که مهم است میکرو ساختار نهایی قطعاتی است که در صورت انجام درست فرآیند تولید و عملیات حرارتی ، ساختار نهایی در هر دو روش تولید به مارتنزیت تمپر شده تبدیل خواهد گردید، که از لحاظ خواص مکانیکی و میکرو ساختار (Micro Structure) می توان دقیقا به آنچه که در استانداردهای معمول پیچ و مهره ISO و ASTM تعریف گردیده اند، با ضریب اطمینان بسیار بالا دست یافت و از هر دو روش تولید در این راستا استفاده نمود.
تولیدات بر اساس استانداردهای بین المللی
Products according to International standards
![]() | DIN 931 / EN ISO 4014, Hexagon head bolt partially threaded, Grade: 8.8-10.9
|
![]() | DIN 934 / EN ISO 4032, Hexagon nut, Grade: 8-10
|
![]() | DIN 125 / ISO 7089, Flat round washer
|
![]() | ASME B 18.2.1, Heavy hexagon bolt, Grade: ASTM A325-A490
|
![]() | ASME/ANSI B 18.2.2, Heavy hexagon nut, Grade: ASTM A563
|
![]() | ASTM F 436, Circular washer for hitensile structural bolt (H.T)
|
![]() | ASTM F 2280, Tension Control Bolt(TC BOLT), Grade: A490/10.9
|
DIN EN 14399-4:2015 High-strength structural assemblies for preloading part 4: system HV
|